Kwaliteit en privacy

Binnen onze huisartsenpraktijk hechten wij veel waarde aan kwaliteit. Wij hanteren de kwaliteitseisen van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG).

Privacy

De AVG is de wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft een organisatie die met persoonsgegevens werkt bepaalde plichten en heeft degene van wie de gegevens zijn bepaalde rechten. Naast deze algemene wet gelden specifieke regels voor de privacy in de gezondheidszorg. Deze regels staan onder andere vermeld in de Wet geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO). Dit privacyreglement is bedoeld om u te informeren over uw rechten en onze plichten die gelden op grond van de AVG en de WGBO.

In de huisartsenpraktijk verwerken wij diverse persoonsgegevens. Deze gegevens zijn noodzakelijk om u goed te kunnen behandelen en voor de financiële afhandeling van uw behandeling. Daarnaast kunnen uw gegevens nodig zijn om te voldoen aan een wettelijke verplichting, zoals het melden van een besmettelijke ziekte. Uw gegevens worden nooit zonder uw toestemming met derden gedeeld.

De bewaartermijn van uw medische gegevens is 15 jaar na de laatste behandeling, tenzij langer bewaren noodzakelijk is. Indien u uit de praktijk vertrekt, gaan de gegevens met u mee naar uw volgende behandelaar en worden deze niet bij ons bewaard.

Uitwisseling gegevens

Het uitwisselen van medische gegevens onder zorgprofessionals is van essentieel belang om u van goede zorg te voorzien. Om de kwaliteit van de zorg te waarborgen is het van belang dat uw medische informatie volledig is. Voor uw behandelend arts, apotheker of andere zorgprofessional is het van belang om snel en gemakkelijk de belangrijkste medische gegevens in te zien.

U dient hier zelf toestemming voor te geven. Via de website www.volgjezorg.nl geeft u hier toestemming voor. Op deze manier kunnen via het Landelijk Schakelpunt (LSP) veilig en betrouwbaar medische gegevens gedeeld worden.

Overdracht dossier

Indien u van huisartsenpraktijk wisselt, is het belangrijk dat uw medische gegevens met u mee gaan. Uw nieuwe huisarts doet een digitale aanvraag voor overdracht van uw dossier, waarna wij via beveiligde weg uw dossier overzetten.

Inzage dossier

U heeft altijd recht op inzage in uw dossier en op een kopie van uw dossier. Door gebruik te maken van ons digitaal patiëntportaal Mijngezondheid.net (MGN) kunt u altijd inzage hebben in uw dossier.